ONDJABA The Namibian Whiskey – tato první namibijská whisky nemůže být více namibijská. Je vyrobená z kukuřice, sladové pšenice a sladového perlového prosa (mahangu). Slad extrahovaný z perlového prosa původem z Afriky je fermentovaný přes skutečný sloní trus, a proto získává jemný kouřový tón, který vzdáleně připomíná grilované zvěřinové maso. Ondjaba (neboli slon – pochází z jazyka Ovambo) zraje v silně pálených dubových sudech z výroby vína v drsných horách Erongo. Teploty zde značně kolísají. Výsledkem je, že ONDJABA The Namibian Whiskey potřebuje pouze tři roky, aby vyvinula své jemné, vyvážené aroma. Ve vůni a chuti ucítíte vanilku, karamel a semiš. Navzdory svým 46% obj. a přes svůj mladistvý věk má tato whisky výjimečnou jemnost, a i zkušení pijáci whisky jsou překvapení její jedinečnou kořenitostí a hloubkou v závěru.
Více o značce:
Vinařství Erongo Mountain se nachází podél řeky Omaruru v nadmořské výšce 1200 m a je obklopené krásnými drsnými horami regionu Erongo. Toto průkopnické a inovativní butikové vinařství je průkopníkem namibijského vinařského průmyslu s novými metodami výroby jedinečných vín v extrémních podmínkách.